Early to Rise AB Logo

,

Få fler omdömen, syns bättre i Google och få fler besökare till din butik

Local Pack med omdömen

Om du har en fysisk butik vill du förmodligen få fler besökare. Att få bra omdömen via Google är ett sätt att förbättra din synlighet i de organiska sökresultaten och därmed öka trafiken till din butik. En annan fördel med positiva omdömen är att det hjälper potentiella kunder att bilda sig en uppfattning om din verksamhet.

Om du kommer långt upp i sökresultaten och har många positiva omdömen ökar chansen att potentiella kunder besöker din butik eller serviceinrättning eller klickar sig vidare till din sida.

Rent tekniskt är det lätt att få omdömen så länge du har ett konto hos Google My Business. Men det är inte alltid så lätt att få nöjda kunder att hitta dit och klicka sig fram till där de faktiskt kan lämna ett omdöme.

Här är en 2-stegsprocess för att göra processen enklare, med en liten bonus i form av en mall du kan ladda ner och anpassa.

  • Be om att få ett omdöme
  • Gör det lätt att lämna ett omdöme
  • Bonus – en mall för att be om omdömen

Be om att få ett omdöme

Kunder lämnar ofta inte ett omdöme spontant (så länge de inte är riktigt missnöjda) utan du måste hjälpa dem på traven.

Hur kan du då få kunder att lämna ett omdöme? Genom att be om det. Hur? Via ett tackmail efter avslutat köp eller behandling*.

Så, om du har en kund du vet är nöjd och du har fått hans eller hennes e-postadress, passa på att maila ett brev där du tackar för förtroendet och samtidigt frågar efter ett omdöme.

*Om du bedriver all verksamhet digitalt, t.ex. via en e-handel finns det färdiga system för att samla in omdömen. Ett sådant verktyg är yotpo.com, vilket jag varmt rekommenderar. Du kan även integrera Google Reviews i sin e-handel, det är visserligen gratis men det är trubbigare än Yotpo.

Gör det lätt att lämna omdöme

Det är en sak att skicka ut ett tackbrev och be om ett omdöme, men om det är knepigt för mottagaren att hitta dit där de lämnar omdömen är risken stor att de inte kommer att fullfölja. Som tur är finns det ett verktyg som kan generera länkar dit där dina kunder kan lämna ett omdöme.

https://supple.com.au/tools/google-review-link-generator/

Brevmall för att be om ett omdöme

Jag har satt samman en svensk mall som du kan anpassa och använda för att be dina kunder om omdömen.

PDF-Icon

Nedan finns en länk till ett exempel på vad ett sådant brev skulle kunna innehålla.

Ladda ner mallen för att fråga efter omdömen (PDF).

 

Relaterade inlägg

Innehåll

Populära inlägg