Early to Rise AB Logo

Structured Data för Lokal SEO

Ökad synlighet med Structured Data för lokal SEO

Ju mer du står ut i sökresultaten, desto större chans är det att någon klickar på din länk. Att använda ”Structured Data” hjälper Google att förstå ditt innehåll och får dig att synas bättre och få mer trafik.

Sajter innehåller som bekant olika typer av information (duh!). Vissa är informationssajter, andra innehåller recept, några innehåller produkter etc. Om du bygger upp sidan rätt, med relevant innehåll så kommer Google förr eller senare att indexera din sajt varpå du kan komma upp i den organiska sökresultaten. Det är dock inte alltid som Google vet din informationen handlar om – spindlarna kanske hittar ett telefonnummer, men de vet inte vad det är för sorts telefonnummer. Där kommer ”structured data” in, det är ett sätt att berätta för spindlarna vad det är för information din sajt innehåller. När sedan Google vet vad informationen handlar om kan du också få bättre SERP, eller visningar för organiska sökresultat.

Olika typer av innehåll har olika ”mallar”, eller schema, beroende på vilken typ av information sajten innehåller. För dig som har en lokal butik finns det ett schema som heter ”local business” och en för ”restaurang”. Det kan vara en bra idé att ange adress, telefonnummer, öppettider, recensioner etc. Antingen har dina utvecklare redan fixat detta åt dig, annars kan du använda nedanstående verktyg:

När du har lagt in informationen på din hemsida kan det ta ett tag för Google att indexera den, men när det väl har skett kan du få mer framträdande organiska sökresultat.

Bilden nedan visar hur Early to Rise presenteras som en ”local business”.

[ux_image id=”330″ width=”50″ depth=”2″]

Relaterade inlägg

Populära inlägg