Early to Rise AB Logo

,

Mer intressanta möten med OBS och Zoom

Intressantare onlinemöten med OBS och Zoom

[ux_video url=”https://youtu.be/t4mvBahifac”]

Önskar du ibland att du kunde få dina onlinemöten lite mer intressanta? Lite mer dynamiska? Att kunna byta ut bakgrunden till en solnedgång eller en bro i all ära, men det lyfter inte riktigt ditt framträdande. Tänk om det fanns något enkelt sätt att skapa det där ”lilla extra” utan att äga en hel produktionsstudio? Det finns det. Med gratisprogramvaran OBS kan du få dina Zoom-möten mer levande.

OBS är en open source-mjukvara för live streaming, den finns för Mac, Windows och Linux. Det har en hel del intressanta funktioner som att lägga in logos, byta mellan olika kameror och bildskärmar, green screen, färgkorrigering etc.

Det fina är att du kan använda utsignalen från OBS som kamera i Zoom. Så allt fancy som du gör i OBS kan du även visa för de du pratar med på Zoom (eller Microsoft Teams eller vad du nu använder för mötesapplikation.)

Jag kommer att lägga till fler filmer som visar praktiska saker du kan göra för att få dina onlinemöten mer dynamiska och intressanta. Det är min förhoppning att du kommer att bli inspirerad att prova själv.

Men är det inte svårt?! Nej, om du kan använda Zoom så kommer du att kunna använda OBS.

Filmen som du ser nu skapade jag efter att ha lekt med OBS cirka en timme med den utrustning jag har hemma, så inga extra lampor, kameror, green screens. Det enda jag har köpt är en app som gör min iPhone till en webkamera, https://www.elgato.com/en/epoccam. Den kostar 99 sek.

Jag har dock fått lite blodat tand så jag kommer att utöka min utrustning så sakteliga för att se hur jag kan förbättra mina egna möten.

Hör gärna av dig så delar jag med mig av mina erfarenheter av OBS och Zoom.

 

Relaterade inlägg

Coach Marknadsföring, early to rise erbjuder coaching

Behöver du en coach i marknadsföring?

Är du företagare, entreprenör eller marknadsföringsansvarig och letar efter sätt att förbättra din marknadsföringsstrategi, öka försäljningen och bygga ett starkare varumärke? En marknadsföringscoach kan hjälpa

Läs mer »
Relansering av en produkt

Relansering av en produkt

En produktrelansering innebär att en redan existerande produkt lanseras igen, oftast med någon form av förbättring eller uppdatering. Syftet med en relansering är att återuppliva

Läs mer »

Innehåll

Populära inlägg