Ett tillägg för att sätta fokus i bilderna

Sätt rätt fokus i bilderna med Theia Smart Thumbnails

I stort sätt vad du än vill göra går det att ordna i wordpress. Det som du inte kan göra i grundutförandet av wordpress går oftast att lösa med hjälp av olika plugins. En sak som kan ställa till problem och huvudvärk är att beskära bilder så att de visar det viktigaste, oavsett bildformat. Det finns ingen inbyggd funktion för detta i WordPress, men det går att lösa med ett plugin – Theia Smart Thumbnails.

Ett vanligt problem med WordPress har med bilder att göra. Beroende på vilket tema du använder så behöver du ha bilder i olika storlekar och format.

Du behöver därför ladda upp bilder som ser bra ut på alla de ställen där du vill visa dem. Utmaningen är dock att en bild som ser bra ut i ett format, låt oss säga 4:3, kan se helt fel ut i ett annat stående format. 

Oftast får man nöja sig med att bilderna ser bra ut på ett ställe och ok ut på andra. 

Sätt fokusområde med ett tillägg

Med tillägget Theia Smart Thumbnails blir det oerhört mycket enklare att hantera bilder. Ladda upp en bild och markera det område som är viktigast så anpassar pluginet övriga bilder därefter.  

Till skillnad mot många andra tillägg är Theia Smart Plugins inte gratis, utan det kostar 19 USD per år. Men med tanke på hur mycket tid och huvudvärk du kan spara med det och med tanke på hur mycket snyggare din sajt kan bli är det lätt värt pengarna.