Early to Rise AB Logo

Byt till rätt filnamn för bättre sökmotoroptimering

Rätt filnamn för bättre sökmotoroptimering

Det finns många saker som påverkar sökmotoroptimeringen på din sajt. Att ha rätt filnamn på bilder är en sådan aspekt. Konstigt nog finns det inte någon inbyggd funktion för att enkelt byta filnamn i Wordpress. Men det finns en plugin.

En av grunderna i sökmotoroptimering (SEO) är att ge sina filer vettiga filnamn.Anledningen till att du ska ange vettiga filnamn är för att hjälpa Google förstå vad bilderna handlar om.

Google uses the URL path as well as the file name to help it understand your images.

Ibland händer det dock att man missar att ange vettiga filnamn. Dessvärre finns det inget inbyggt sätt att byta filnamn i Wordpress eller WooCommerce. Ja, du kan iofs göra det genom att gå in i databasen och ändra, eller genom att ladda upp en helt ny bild och ersätta den gamle, men det är lite omständigt.

Som tur är finns det ett plugin för att döpa om namnen på bilderna, det heter ”Phoenix Media Rename” och det låter dig enkelt uppdatera namn på bilder.

Läs mer om hur bilder och SEO

Filnamn är bara en av många bildrelaterade aspekter som påverkar din sökmotoroptimering. Du kan läsa mer om hur bilder påverkar din SEO på:

Relaterade inlägg

Innehåll

Populära inlägg