Early to Rise AB Logo

,

Gör så att din video syns i sökresultaten med strukturerad data

Sökresultat för video med tumnagel

[ux_video url=”https://www.youtube.com/watch?v=Pn-QAff2IZ8″]

Att video blir allt viktigare i marknadsföring och kommunikation har knappast undgått någon. Video skapar uppmärksamhet och engagemang, det kan förklara hur din produkt fungerar och få din besökare att konvertera till kund.

Idag kan vem som helst med en smart phone filma, redigera och publicera videos. Men att producera och lägga ut en film är bara halva arbetet, om ens det. Du vill förmodligen att potentiella kunder ska hitta och se filmen också?

Även om Google blir allt bättre på att analysera bilder och video är det inte alltid de förstår när du har en film på din sida. För att hjälpa Google på traven kan du använda dig av sk. strukturerad data. Det innebär att du berättar för Google vad som finns på en sida. Det finns flera andra sorters ”structured data”, som artikel, produkt, företag, men också video. Här hittar du information om olika typer av strukturerad data: https://schema.org/

Sökresultat för video med tumnagel
Så här ser sökresultatet ut när Google vet om att det finns en video på sidan.

 

Strukturerad data för Video i Wordpress

Men hur lägger man till strukturerad data för video? Om ni tänkte till när utvecklade er sajt var det förhoppningsvis någon som tänkte på sökmotoroptimering och kravställde att det skulle finnas stöd för ”strukturerad data”. Men misströsta inte, för om er sajt är byggd på WordPress är det superenkelt att lägga till strukturerad data med hjälpa av ett plugin som heter ”Schema & structured Data for WP”. När du har installerat och konfigurerat det (som är superenkelt) måste du fylla i lite information.

Det finns massor av fält att fylla i, men du behöver inte fylla i alla. Det du behöver fylla i är dock:

  • Name;
  • Description;
  • Upload Date;
  • Thumbnail Url

Plugined ingår numera i min arsenal av standardtillägg som jag installerar för alla mina kunder. Hör gärna av dig om du vill veta vilka andra plugins jag rekommenderar.

Testa att det stämmer

För att verifiera att dina strukturerade data stämmer går du till https://search.google.com/structured-data/testing-tool och matar in URL:en för din sida.

Relaterade inlägg

Innehåll

Populära inlägg