Early to Rise AB Logo

Du måste välja en av tre vägar, men välja måste du

Gör det själv, rekrytera eller anlita en konsult

Jag tycker att sökmotoroptimering, sökordsannonsering, konverteringsoptimering och digital marknadsföring i allmänhet är sjukt intressant. För dig är det kanske inte det, men du måste ändå jobba med digital marknadsföring.

För mig är det inte ett jobb, utan ett intresse. Eller jo, det är ett jobb, men det är ett jobb som jag tycker är grymt intressant och som jag konstant lär mig mer om. Jag antar att jag är lyckligt lottad som får jobba med det jag brinner för.

Jag förstår också att du som småföretagare och entreprenör inte har samma intresse för detta som jag. Förhoppningsvis fokuserar du på din kärnverksamhet och jag misstänker att digital marknadsföring inte ingår i det. Likförbaskat måste du jobba med detta.

Oavsett vilken bransch du jobbar inom, vilka dina målgrupper är eller vilka behov dina produkter eller tjänster tillgodoser måste du jobba med din digitala närvaro. Det går inte att komma undan. Du har följande alternativ:

  • Lär dig digital marknadsföring själv. Faktum är att du förmodligen inte kommer att lära dig bråkdelar av det som krävs för att få mätbara resultat. Området är så brett och ändras konstant och att hålla dig uppdaterad kräver tid och engagemang. Men ju mer du lär dig, desto bättre köpare blir du. Det är inte bara till fördel för dig själv, utan även för de som ska leverera tjänster till dig.
  • Anställ någon som jobbar med digital marknadsföring. Om du har råd med detta är det förmodligen det bästa alternativet. Det är dock en utmaning att veta vilken, eller vilka kompetenser du ska rekrytera. Prioriterar du någon som kan sökmotoroptimering, annonsering, strategi, videoproduktion eller sociala medier. Rekryterar du någon med teknisk kompetens eller en mer ”kreativ” förmåga som kan beställa eller tom. skapa innehåll själv?
  • Anlita en konsult inom digital marknadsföring. Om du inte mäktar med arbetet själv och om du inte har råd eller möjlighet att rekrytera är det tredje alternativet att rekrytera en konsult, eller frilansare, som hjälper dig med digital marknadsföring. Fördelen är att du slipper lära dig själv, du minskar risken med en (fel)rekrytering och du får den hjälp du behöver för din verksamhet.

Inte helt oväntat erbjuder Early to Rise tjänster inom digital marknadsföring. Behöver du hjälp att komma igång, eller komma vidare med din digitala marknadsföring hjälper jag dig gärna.

[button text=”Jag behöver hjälp att komma igång…” class=”CTA-strategi” color=”success” radius=”5″ depth_hover=”3″ link=”https://www.early-to-rise.se/kontakt/”]

Relaterade inlägg

Innehåll

Populära inlägg